Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Narodili sme sa pre radosť zo života, krásu a príjemné spolunažívanie. Tešíme sa z rodinky, našich šikovných detí, dobrej príjemnej práce. Ale život nás niekedy prekvapí zmenami.

Sú to napríklad obyčajné zuby. Je ich jedna veľká rodina, ktorí sa smejú aj jedia s cudzími zubami. Sú takí, ktorí sa k tejto zmene priznajú, iní to všemožne taja. Zuby sú rôzne. Porcelánové za veľké peniaze, na nemocenskú sú nažltlé.
Stretla som svoju známu a ani sa na mňa neusmiala. Máš problémy, spýtala som sa jej. Ale, mám nové zuby a dobre mi nesedia. Nemôžem sa s nimi poriadne najesť. Predtým, ako mi ich lekár chcel nasadiť, opláchol ich pod vodovodom. Otvoril kohútik a v tom silný tlak vody mu ich surovo vyrazil z ruky. Našťastie zuby zostali celé.
Ráno keď ideme do práce, stretávame sa na zastávke autobusu. Tí čo bývajú najbližšie dobiehajú. Pozdravili sme sa. Vtedy sa jedna chytila za ústa a odbehla domov. Keď sa vrátila, ešte zadýchaná nám povedala, že si doma zabudla zuby. Premohol ma silný smiech. Nevedela som, ako sa to môže vôbec stať. Nebola sama, toto sa opakovalo aj iným.
Môj známy mal oslavovať životné jubileum. Ešte predtým niečo malé zjedol a pritom si zlomil chrup. Našťastie v našom obvode sme mali lekára, ktorý ochotne telefonoval na polikliniku do mesta, aby ho čakali, lebo sa už blížil koniec pracovnej doby. Všetko dobre dopadlo, aj chrup zalepili aj oslavu stihol. Bola to troch náročná záležitosť.
V malom bufete pracovala naša známa. Navštevovali ho denne tí istí muži. Stalo sa, že jej lekár zistil vysoký tlak. Aby si ho mohla kontrolovať, nový tlakomer si nosila do práce. V tom čase sa pýšila aj novými zubami. Pri jedení si ich dávala dolu, lebo ju tlačili. Keď mala záverečnú, chcela si zuby nasadiť, ale zubov nebolo. Požiadala jedného (jej známeho) zákazníka, aby jej zuby pohľadal, hoci aj v kontajneri, do ktorého vyhadzovali smeti. Sľúbila mu, keď ich nájde, odmenu 200,- korún. Potešil sa a už počítal, koľko to bude pív a poldecákov. Aj keď sa ako snažil, zuby nenašiel. Po záverečnej, keď sa balila domov, zuby našla v škatuli od tlakomeru.
V práci pri obedňajšej prestávke sa kolegyne rozprávali o všeličom. Prišla reč aj na kolegyňu, ktorá sa chce vydávať, len mala jednu veľkú starosť, že nemala nové zuby, pretože ich nestihli urobiť. Bola bez zubov. Všetci sa jej smiali, žartom jej povedali, že by si ich mohla požičať. Aj tak urobila. Hoci jej zuby celkom nesedeli, šťastná sa v nich vydala.
Poznala som človeka, ktorému lekár nasadil nový chrup a odvtedy ho nedal dolu. Tak dobre mu držal.
Verte alebo nie, možno raz sa aj na vás z chuti zasmejeme, lebo aj vás to čaká.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára