Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

16.7.13
0
Kedysi som videl v televíznych správach v 70-ych rokoch súdruha Biľaka ako obhrýza zrno a odborne pokyvoval hlavou, že je to dobré a žatva sa môže začať (pre neskôr narodených - Vasil Biľak je ten v okuliaroch, čo tak so záujmom prezerá plné klasy).


Neviem, čo tým chcela  politická "špička" dokázať, možno to, že im záleží na plnom tanieri pre pospolitý ľud. 


Doba sa zmenila. Politici už nejazdia 613-kami a na polia nechodia v oblekoch. Najčastejšie v košeliach a vyhrnutých rukávoch, aby ukázali aké majú pochopenie pre ťažké dorábanie chlebíka.


Aj náš starosta pán Pilinský nezostal novej tradícii nič dlžný a sám sa vybral ešte ako nestarosta pridať pomocnú ruku pri zbere hrozna na jeseň 2010 v Bratislavskej Rači s inými pravými Račanmi.



Samozrejme neprišiel v obleku a viazanke, ale s  pracovným elánom ukázať, ako mu ako pravému Račanovi záleží na udržiavaní vinohradníckych zvyklostí a pracovných činností. Rača je od nepamäti spojená s dorábaním hrozna a bol by v tom čert, aby nám to chcel niekto prekaziť!

Avšak, chcel by som vedieť, pán Pilinský, kde sa to budete fotografovať, v akej vinici po skončení vášho funkčného obdobia?

V tejto? 






0 komentárov:

Zverejnenie komentára