Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

17.10.13
0
Poznáte to - tam sa z novín valí správa, že mládežníci umučili psíka, hen uverejnené video chlapcov, čo súťažia v hode mačkou... Každopádne, nič pozitívne. Srdí ma to, lebo sa potom každý pohoršuje s povzdychom "Tá dnešná mládež!".
Len tak, medzi nami, tento povzdych je fak už za stáročia otrepaný!
Deti sú papagáje (a dospeláci opakovací somári), opakujú to, čo vidia. Zo začiatku doma, potom od kamarátov, z médií a snažia sa videné zdokonaliť. Ak vídavajú nepekné zaobchádzanie so psíkom či mačičkou doma, ťažko ich presvedčíme, že tak sa to nemá. Ako na našej ulici, psík malý biely chlpatý, večne "vyhodený" na ulici, pánko doňho kopne, aby mu nezavadzal so slovami: "To je taký sprostý pes!" Toto asi nebude práve ukážka výchovy k zodpovednosti a láske.
Ale chcem napísať o tých iných deťoch, tých, čo k nám chodia a ktorých mám rada. Pred rokom deti z Rendezu ratovali psíka, ktorého na ceste zrazili tri po sebe idúce autá. Psík prežil, bol zranený, len mládežníci nevedeli, ako ďalej a dospeláci im nepomohli, len robotníci zo stavby mali snahu. Tak Martin R. volal našej Zuzke a tá hneď zorganizovala záchrannú akciu, psíka sme s Mikinom zabalili do deky, naložili do auta a odviezli veterinárovi na Koľajnú, kde nás už čakali, psíkovi sa dostalo prvej pomoci a potom sme ho odviezli do útulku, kde už tiež vedeli, že prídeme, lebo psík nemal ani známky na staručkom obojku a už vôbec nie čipovanie. Dostal meno Rendez, na prednú labku dlahu a veľmi chcel ísť s nami domov. Len to nešlo, mám ich už troch, to fakt stačí. To boli teda deti z Rendeza, ktorým osud psíka nebol ľahostajný.
A pred pár dňami v Rači, pred Billou pri stavbe bytovky. Motkalo sa po ceste mačiatko, takmer ho zrazilo auto, Miki a partia "tej nevychovanej mládeže" mačiatko zratovali, čakali s ním, či ho niekto bude hľadať, nakŕmili ho šunkou, ale po hodine to vzdali, keď videli, že mačiatko je samučičké ako prst. Tak mi ho syn dovliekol domov. Malé, chutné a veľmi hladné. Osud mačiatka chytil za srdiečko aj Našubabičku, ktorá ho má teraz v perníkovej chalúpke a stará sa oň. Mačiatko dostalo od mládežníkov meno Pirátka Billičková. Už len dúfam, že osud mojim deťom nepripletie už nič stratené, opustené, lebo už toho máme doma viac, než dosť.

Len toľko som chcela, že tá naša račianská omladina vôbec, ale vôbec nie je zlá!






0 komentárov:

Zverejnenie komentára