Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

19.10.13
0
23.septembra 2013 začala devastácia životného priestoru s tichým súhlasom nášho zeleného starostu. 


Pán Pilinský sa rád necháva počuť, že zabránil horšej alternatíve. Vraj investor chcel postaviť objekt do písmena L. A náš starosta to bravúrne vykonzultoval na jednoduchšiu alternatívu.


zdroj: Cyprichova

V jednoduchšej variante bude 36 bytov, 4 ateliéry a 5 nebytových priestorov. Koľko parkových miest je povinný investor zabezpečiť zo zákona? Citujem: "Problémy s parkovaním začala riešiť nová norma o novostavbách. Podľa nej musí projekt ponúknuť parkovacie miesta na základe počtu bytov. Napríklad každý trojizbový byt musí mať dve parkovacie miesta, dvojizbový jedno a pol. Tieto miesta však developer musí vyčleniť pre majiteľov bytov."


Čiže ich môže vyčleniť iba na pozemku investora, nie na priľahlých uliciach. 

Má jednoduchšia varianta dostatok parkovacích miest pre asi 50 automobilov? Podľa náčrtu asi áno.


A teraz vyvstávajú otázky. Ak by sa realizoval projekt do písmena "L", kde by zabezpečil investor parkovanie? Podzemné garážovanie by nebolo a bola by teda zastavaná aj tá plocha, ktorá bude slúžiť pre parkovanie v jednoduchšej variante.



   foto: základová doska, podzemné garáže nie sú

Vážený pán Pilinský! Prosím vás, neopíjajte nás rohlíkom. My nie sme deti a vidíme, čo sa deje.  Žiadna alternatíva domu do písmena "L" neexistovala. Toto je vaša stratégia, klamať?







0 komentárov:

Zverejnenie komentára