Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Bratislava 6.5.2014 (ESN Bratislava)


Zahraniční študenti organizácie ESN v Bratislave ukázali, že im nie sú starší ľudia ukradnutí. Prostredníctvom programu SocialErasmus sa totiž dnes 6. mája 2014 o 10. hodine konal kultúrny program pre Domov sociálnych služieb a zariadenie pre seniorov v Rači.


Program otvorila a moderovala Magdaléna Čísarová, študentka Vysokej školy múzických umení, ktorá zorganizovala a pomohla s prípravou zahraničných Erasmus študentov. Na tomto kultúrnom podujatí so sociálnym posolstvom vystúpili študenti zo Španielska, Veľkej Británie, Francúzska, ale aj nadaný klavirista zo Slovenska. Sara Pesquera Maderuelo seniorom ukázala tradičné rytmy flamenca, či Panaderu – pieseň o pečení chleba. Táto pieseň nebola doprevádzaná typickým hudobným nástrojom, iba zvukmi rúk Sáry, ktoré predstavovali zvuky pri miesení chleba. Gabriel Mills Brown z Veľkej Británie zaspieval tradičné írske ľudové piesne, ktoré doplnil aj populárnymi. Zo zahraničných vystúpení však mal najväčší ohlas tanec so spevom piesne „Katjuša“, ktorú si s nami všetci radi zaspievali. Lukáš Valter zo Slovenska zahral Franka Sinatru, džezové variácie, ale aj na želanie hostí.




Študenti ukázali svoje veľké srdcia keď po vystúpení chodili hrať aj po izbách seniorom pripútaným na lôžka. Pre osemdesiatročnú pani tiež pripútanú na lôžko to bol aj dodatočný darček k narodeninám, keďže tie svoje 80. oslávila len pred niekoľkými dňami.


O organizácii ESN Bratislava: Erasmus student network (ESN) Bratislava je nezisková medzinárodná študentská organizácia, ktorá združuje Vysoké školy v Bratislave. Aktívne spolupracuje s inými študentskými organizáciami na Slovensku aj v zahraničí, aby vytvorila čo najideálnejšie podmienky študentom v zahraničí a zo zahraničia. Vďaka spolupráci je tak možnosť vytvárať aj poznávacie exkurzie do zahraničia a umožniť tak ďalší rozvoj vedomostí v rôznych krajinách sveta.

SocialErasmus je projekt medzinárodnej študentskej organizácie Erasmus students network (ESN), ktorá organizuje dobrovoľnícke aktivity, do ktorých zapája zahraničných študentov, avšak aj širšiu verejnosť. ESN Bratislava spolupracuje v oblasti sociálnych aktivít s Mestom Bratislava, Bratislavským okrášľovacím spolkom, Slobodou zvierat a mnohými ďalšími.

Zo social aktivít ESN v Bratislave sa už konali projekty ako Venčenie psov, Čistenie hradieb, Zbieranie vrchnáčikov z PET fliaš na invalidný vozíček pre jedného chlapčeka, či projekty ako Nechajte bezdomovcov zarobiť si prácou a Skrášľovanie Devínu.


Kontakt:
Mgr. Veronika Rybárová
0911 718 198
veronika.rybarova(at)gmail.com


0 komentárov:

Zverejnenie komentára