Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

26.10.17
0
Ján Bednarič, známy bulvárny novinár, sa tentokrát opäť nedal zahanbiť - ako jediný začal v predvolebnej kampani hejtovať a šíriť klamstvá - samozrejme účelovo, aby pomohol kandidátom za Smer-SD Pilinskému a Žitnému a podľa možnosti poškodil ich priamym konkurentom a oponentom - Robovi Pajdlhauserovi, Monike Luknárovej a aj mne. Tak som zvedavý, či mu to Račania opäť zjedia aj s navijákom.  V rokoch 2010 a 2014 bulvár priamo rozhodol voľby v Rači. Stane sa to aj teraz?


1. V prípade Hagarovej sa snažil Bednarič šíriť klamstvá (vtedy úspešne) aj pred voľbami v roku 2014, preto neprekvapí, že to skúša aj teraz. V článku klame, že stavebné povolenie bolo vydané v roku 2009 za Zvonára - pravda je taká, že na infraštruktúru (ako sú prístupová komunikácia či parkoviská nezmyselnej bytovky) vydal stavebné povolenie  v roku 2013 starosta Pilinský - a začal aj stavebné konanie na samotnú bytovku - to mobilizovalo obyvateľov na veľmi masívnu petíciu, v ktorej som spolupracoval s nimi aj s Mirom Ščibránym - celú komunikáciu s obyvateľmi samozrejme dodnes mám v e-mailoch (napr. dňa 13.3.2013 mi poslal na pripomienkovanie návrh petície šéf petičného výboru p. Arvay). Sám som sa osobne hlásil do toho konania a stavebný úrad ma v lete 2013 z neho vylúčil - ale aspoň sme to zdržali a na základe tohto tlaku sa konanie prerušilo a viedlo to až k zámene pozemkov. Na prvom zastupiteľstve som presviedčal poslancov o nutnosti zámeny (napriek tomu, že som mal vtedy horúčku 40 stupňov), čo v diskusii spomenul aj mestský poslanec Jozef Uhler, vtedy šéf najväčšieho poslaneckého klubu.
Citujem:

Mgr. Jozef U h l e r , poslanec MsZ: Ďakujem za slovo. Ide o veľmi náročné rozhodnutie v tejto zámene, pretože zamieňame niečo, čo je hodnotnejšie za niečo, čo je menej hodnotné. Ja rozumiem aj tomu, že z pohľadu investora, akonáhle už investoval prostriedky do, do projektov a stavebnej prípravy toho, čo sa tam má postaviť a my mu to zameníme, Zápisnica mestského zastupiteľstva hlavného mesta SR Bratislavy dňa 23. októbra 2014 434 on začína od nuly a potrebuje to nejakým spôsobom vykompenzovať a náš vklad do toho je to, že im dáme o niečo hodnotnejšie pozemky a tým vyjdeme v ústrety občanom, ktorí o to žiadajú. Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, ale aj vďaka intervencii Michala Drotována, ktorý je mojou takou dôveryhodnou spojkou v Rači, sme sa rozhodli, že my tento návrh podporíme, aj napriek tomu, že si nemyslíme, že takéto postupy by sa mali v budúcnosti používať. Ďakujem

Názor nech si spraví každý sám.
Ako čerešnička na torte je fakt, že za stranu Smer-SD, domovskú stranu Jána Zvonára, tentokrát kandiduje sám starosta Pilinský.

2. Developerský poplatok je vec, čo sa rieši už celé roky, bola by skôr hanba, ak by mestskí poslanci hlasovali za nejaké výnimky a zníženia ceny. Je však zaujímavé, že v článku je fotografia Rínku Rača, práve projektu, kde pán Bednarič ako majiteľ susedného pozemku uviedol v liste, že nemá voči nemu žiadne námietky. Na rozdiel od nás, ktorí zámer dlhodobo pripomienkujeme a kritizujeme.



3. K zákazu hazardu iba jedná vec - môžeme si o tejto veci myslieť, čo len chceme, ale pravda je taká, že mestskí poslanci za Raču okrem stlačenia gombíka v tejto veci neurobili dokopy nič. A práve starosta Ján Mrva, kandidát na župana, v tejto veci urobil veľa. Jeho meno sa tam samozrejme nespomína.

4. Projekt, za ktorý v plnom rozsahu nesie politickú zodpovednosť starosta Pilinský, ktorý nebol schopný presvedčiť mestských poslancov o potrebe zámeny a na všetky ich otázky odpovedal nervózne a arogantne, kedy neuviedol ani pol slova na to, že obyvateľov a kupcov bytov dlhodobo klamal samotný developer Kmotrík a Repák. Ako čerešnička na torte je jeho bezproblémové skolaudovanie budov ležiacich aj na cudzích pozemkoch, čím padol pre developera posledný dôvod pre zámenu a fiktívny park.  Na mestskom zastupiteľstve Ján Mrva navrhol zvýšenie podielu developera na financovaní parku - kompromisný návrh - proti tomuto návrhu však samotný Peter Pilinský hlasoval a tým osobne zmaril kompromis na meste. Hádzanie viny na "aktivistov" Bednarič doplnil - aká náhoda - o vymyslených vinníkov Roba Pajdlhausera, Moniku Luknárovu a mňa. Všetci traja sme vo voľbách 04.11.2017 priama konkurencia dvoch smeráckych kandidátov Žitného a Pilinského. 

Názor nech si spraví každý sám.


Skutočne vtipne pôsobí poznámka Jána Bednariča k dôvodu, prečo sa starosta bojí ísť do ulíc diskutovať s občanmi a Rasťo Žitný za seba  radšej posiela brigádničky s kalendármi.

"Račianska konkurencia Pilinského a Žitného sa vždy pred voľbami zmobilizuje s masívnou kritikou. Až sa človek bojí vyjsť na ulicu, lebo sa tam práve začal koniec sveta. Aj tento raz sa snažila opozícia  zaujať voličov."

Na rozdiel od smeráckych kandidátov oslovujem voličov priamo v teréne už od leta a nemám najmenší problém s nimi diskutovať o problémoch a riešeniach pre Raču. Nemám sa za čo hanbiť, už v apríli som predstavil ako prvý program do BSK, ktorý som potom viac v ďalších príspevkoch rozpracoval.  

A prekvapím Jána Bednariča, ale o starostovi sa bavím s občanmi minimálne (ak nezačnú sami, nemám najmenší dôvod ho spomínať). Riešime problémy s chodníkmi, dopravou, ľudia sa zaujímajú o developerské projekty, ktoré pripomienkujem a riešim, stredné školy atď. Podľa postrehov z ulice ani nevedia, že starosta niekde kandiduje. 

Táto veta však dokonale vystihuje akvárium, v ktorom ľudia okolo starostu žijú - úplne odtrhnutí od reality.

Spomeňte si, že pred voľbami v roku 2014 "zasvätene" pán Bednarič tvrdil, že jediná konkurencia Pilinského je pani Veselská (čo doviedol až do absurdity, že sa vraj mám v jej prospech vzdať). 

Obyvatelia Rače a Vajnôr rozhodnú, kto má zastupovať ich záujmy v zastupiteľstve BSK, a verím,  že žiaden bulvár ich rozhodnutie tentokrát neovplyvní. 
Želám Vám v sobotu 4. novembra šťastnú ruku pri voľbách!

Michal Drotován
kandidát č. 2 na poslanca BSK za obvod Rača/Vajnory.
www.drotovan.sk

0 komentárov:

Zverejnenie komentára