Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

17.11.18
0
Päťdesiat na jedného, alebo jeden na päťdesiat?
Taký bol nepomer olepenia Rače billbordami dvoch favoritov na starostovské kreslo v komunálnych voľbách 2018 do m.č. Bratislava-Rača.
Pán Drotován zvolil rozumnú taktiku. Byť druhý za niekoľko desiatok tisíc EUR je dosť nevýhodné a tak si kúpil jeden jediný velkorozmerný plagát a vsadil. A vsadil na rozumnú kartu. Jediný billboard mal umiestnený pri križovatke Račianska-Pekná cesta.
Miestna časť Bratislava-Rača bola poprelepovaná krížom krážom plagátmi na zvýšenie popularity dosluhujúceho starostu Petra Pilinského. Len človeku nie je jasné, že prečo, keďže jeho popularita je vlastne najvyššia. Zrejme tomu sám neveril a dal spätnú väzbu občanom, že to s jeho popularitou nie je až také presvedčivé. Ťažko ušetrenými peniazmi dal zarobiť reklamným agentúram a pomôcť národnému hospodárstvu potiahnuť rast hédepé.
Firmy zarobili, chytrácky ťah osloviť masy polepenými ulicami sa nevydaril. Áno, víťazstvo pána Drotována nebolo výrazné, no v rovine polepenia, či nepolepenia ulíc plagátmi je to víťazstvo pozoruhodné.A aké ponaučenie je pre dosluhujúceho starostu Petra Pilinského? Menej je viac. Ale to nie je ponaučenie, ale také poučenie z krízového vývoja. Z úradu odchádza človek, pre ktorého je obyčajný občan nula, nikto, nestojí mu za akceptovanie jeho názoru. On si dokonca nedá ani toľko úsilia, aby si občana vypočul. Resp. ak to urobí, dá najavo, ako ho to otravuje.

Na najbližšie 4 roky máme teda na starostovskej stoličke nového človeka. Zlomyseľné kecy z istej FB skupiny kváziračanov sú úplne mimo misu. Vôbec sa nemožno diviť, veď podľa nich zvíťazil neračan a neobľúbený človek. Vážení neprajníci, nechajte, nechajme nového starostu v úrade pracovať ako treba a dajme mu tých povinných 100 dní na to, aby vedel sfunkčniť úrad podľa jeho predstáv. Naozaj má čo robiť po tých 8 netransparentných rokoch vládnutia etablishmentu Petra Pilinského. Doprajme mu do práce veľa zdravia, on to zvládne, veď je športovec.

Apropo, predsa len som očakával tento rok vyššiu volebnú účasť v našej Rači. Stovky, či tisícky občanov z miestnej časti Bratislava-Rača s volebným právom odignorovali právo voliť. Je to smutné a lekciu im dáva kamarátova dcéra, ktorá pricestovala kvôli voľbám z Prahy, kde študuje.




0 komentárov:

Zverejnenie komentára