Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

22.9.23
0
Projekt Žijeme v Krasňanoch. 13. septembra 2023.
V rámci schváleného grantu MČ Bratislava-Rača má Základná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska Krasňany z rozpočtu Rače schválený projekt Žijeme v Krasňanoch 2023, v rámci ktorého sme organizovali II. ročník Šachového turnaja medzi seniormi a juniormi.
Turnaj sa uskutočnil 7.9.2023 v Krasnianskej besede. Tak ako minulý rok, bolo to veľmi pekné podujatie. Záštitu prevzal starosta Rače, pán Mgr. Michal Drotován, ktorý turnaj prišiel otvoriť. Organizáciu turnaja a dohľad nad dodržiavaním šachových pravidiel zabezpečoval Ing. Martin Hunčár. Pán Hunčár sa šachu a prezentácii tejto kráľovskej hry venuje mnoho rokov a ako tréner vychoval viacero skvelých talentov. Seniorov reprezentovali najmä hráči zo Šachového klubu z Krasnianskej besedy, ktorý vedie pán Peter Falťan. Poďakovanie patrí aj Mgr. Marekovi Porvazníkovi, ktorý nám pripravil nádherné poháre pre víťazov I., II. a III. miesta. Každý účastník dostal diplom za aktívnu účasť.
Tento rok bolo oveľa viac hráčov, celkovo 38. Sála v Krasnianskej besede nám ledva-ledva stačila. V súťaži družstiev (seniori a juniori) vyhrali o jeden bod juniori. Tak ako aj minulý rok. Prvé miesto patrí Pavlovi Danekovi za seniorov a Martinovi Srnákovi za juniorov. Martin Srnák má iba 8 rokov a patrí medzi špičkových hráčov. Druhé miesto si vybojoval pán František Tapper a junior Oliver Kudela. Tretí za seniorov skončil pán Ján Marko a za juniorov to bol Richard Hasala.
Na obrázku sú víťazi turnaja a pán Hunčár v modrom tričku.
Viac o priebehu šachového turnaja a kompletné výsledky nájdete v článku Ing. Hunčára.
Nájdete tu pohľad najstaršieho účastníka, pána Stanislava Nováka, ale aj o slečne Bianke Macákovej, ktorá hrá šach iba 8 mesiacov a je prirodzeným talentom. Zaujímavé čítanie je aj o 8 ročnom víťazovi Martinovi Srnákovi, ktorý patrí v hodnotení medzi špičkových hráčov šachu na svete vo svojej kategórii.
Bola to krásna akcia a ja som hrdá, že sa nám v Základnej organizácii JDS Krasňany podarilo zorganizovať ju za pomoci pána Hunčára a priateľov z Mestskej časti Bratislava Rača.

Milada Dobrotková
predsedníčka ZO JDS Krasňany
september 2023


0 komentárov:

Zverejnenie komentára