Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

23.1.24
0
V piatok napoludnie starosta Michal Drotován uverejnil na svojej fb-stránke status tohto znenia:


„O pár mesiacov nás čakajú prezidentské voľby – tohto pána by sme radi pozvali na otvorenie našej novej škôlky – tak, ak s tým súhlasíte, podporte ho. PS: Pána, čo má požičané auto od sestry, neplánujeme volať.“
 
Poznámkou v post scripte starosta poctil Petra Pellegriniho, ktorý je pre Ivana Korčoka najväčším balvanom na ceste k následníctvu po Zuzane Čaputovej.
 
Popravde, status starostu s presahom do najvyššej politiky je pre mňa
veľkým prekvapením. A nečakaným a nemilým osobným sklamaním.
 
Michal Drotován sa uchádzal o post starostu ako nezávislý kandidát. V kampani vystupoval tak, aby nikto jeho nezávislosť na politických stranách a ideológiách nemohol spochybniť. Vytvoril tým jasné očakávania voličov a tie mu pomohli obhájiť úrad.
 
A ako sa prejavuje dnes?
 
Ako horlivý aktivista, čo otvorene kortešuje za liberálno-progresívneho kandidáta Ivana Korčoka. Bývalého kariérneho diplomata, v ostatných rokoch politika, ktorý tak ako Zuzana Čaputová, Richard Sulík a Michal Šimečka podporuje pro-atlantickú politiku voči USA založenú na vazalskej ústretovosti voči záujmom USA a na ľahostajnosti k záujmom Slovenska. Politiku, ktorá Slovensko a Európu zaťahuje do vojny s Ruskom.
 
A aby toho nebolo málo, posmešnou poznámkou uráža Petra Pellegriniho a všetkých občanov, ktorí ho budú voliť – viď blog Michala Drotována s progresívnym naratívom Sledujeme budovanie mafiánskeho štátu v priamom prenose.
 
Starosta Drotován – ako občan a bloger – nepochybne
má právo vyjadrovať sa, k čomu, kedy a ako chce.
 
Na druhej strane, ako starosta aj Račanov, čo ho nevolili a vidia svet inou než jeho antikomunistickou a antificovskou optikou, na takú voľnosť mandát nedostal.
 
Michal Drotován – starosta mestskej časti Bratislava-Rača svojím statusom rozdeľuje obyvateľov mestskej časti na dva nezmieriteľné tábory a prilieva olej do ohňa politického napätia a nepriateľstva.
 
Pritom starosta je v obci čosi ako premiér a prezident v jednej osobe. A jeho úlohou je občanov obce spájať. Nie rozdeľovať vlastnými politickými preferenciami, osobnými záujmami a klanovými kortešačkami.
 
A už vôbec nemá čo na takéto účely vynakladať verejné zdroje a z obyvateľov mestskej časti robiť rukojemníkov svojich budúcich mimoračianskych politických záujmov.
 
Michal Drotován sa pre mňa v rokoch 2023-2024
stáva tieňom Michala Drotována 2012-2022.
 
Škoda.
Miro Ščibrany
obyvateľ Rače
 

 
DODATOK
 
V polemike na Facebooku mi starosta položil viaceré otázky.
Tu sú najpodstatnejšie z nich a moje odpovede:
 
(1) V čom ide o zneužívanie, keď v statuse píšem, že ak sa pán Korčok
stane prezidentom, chceli by sme ho pozvať na otvorenie škôlky?
Zneužívanie vidím v tom, že do statusu si vložil priamu výzvu
voliť pána Korčoka a „skryté“ zneváženie jeho protikanditáta.
Navyše, pod statusom si uviedol, že
prezidenta Pellegriniho nezavoláš.
 
(2) V čom spočíva korupcia, ak podporím jedného z dvoch relevantných
kandidátov na prezidenta? Akým spôsobom krivím súťaž o prezidenta?
Korupčnosť statusu vidím v tom, že kandidáta Korčoka otvorene podporuješ, kým druhého kandidáta zhadzuješ. Tým status nadobúda povahu kampaňovania v prospech jedného z kandidátov. V prostredí 25-tisícovej mestskej časti to kriví férovosť súťaže o úrad prezidenta a vzbudzuje podozrenie, že hráš o nejaký politický benefit pre svoju budúcu kariéru.
 
(3) V čom spočíva nezávislosť starostu – že sa
nemôže vyjadrovať k celoštátnej politike?
Odpoveď je v článku.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára