Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Mystike sa pramálo rozumiem, a netreba sa o tom veľmi rozpisovať, k dalším tonám nespočetnej literatúry o mystike by tak pribudli možno zbytočné vety.

A kto v tom má teda guľáš (aj ja ho mám), stačí ak sem-tam myšlienkami zablúdi do virtuálnych svetov. Rád blúdim po svete, kde niet ľudskej chamtivosti. Lenže tu na našej planéte to nebude. Vetva rodokmeňu homo sapiens sa začína v chlpatom tvorovi s 2 rukami a 2 nohami kdesi na strome. V opici. A človek je nahá opica, so všetkými vlastnosťami toho chlpatého zvieraťa. Je však rafinovanejší, vynaliezavejší ako vás obrať o všetko, alebo aspoň o niečo čo patrí vám. Na čo máte legitímne právo, a čo ste si zarobili poctivou prácou.

Neviem či existuje 7. stupeň jogínskej blaženosti, ale dnes je všetko možné. Čo nie je zakázané, je vlastne povolené. Ak teda doteraz nebol 7. stupeň jogínskej blaženosti, tak odteraz bude. A to či naozaj je, alebo nie je, nie je dôležité. Dôležité je poznanie, že niektorí si myslia, že vy ho zažívate. Že ste ho zažili. Vraj sme zažili opojný pocit víťazstva.



Je naozaj zaujímavé pozorovať reakcie niektorých susedov, občanov po mimoriadnom zasadaní zastupiteľstva zo dňa 29.januára 2019. Hľadá sa vinník a vypúšťa sa zlosť, ale je to iba prirodzená reakcia konfliktných procesov. Tieto procesy opisuje aj literatúra:

https://www.zkola.cz/zdz/temata/prevence/prevence_materialy/Documents/MM-jak-resit-konflikty.pdf




Ľudia si teraz potrebujú kopnúť, len nevedia ktorým smerom. No niekto im ukazuje smer. Musí to byť niečo veľmi silné v pozadí, keď sa snaží manipulovať davy.


Ľudia kopnite si. Zadržiavené vetry a zadržiavaný hnev spôsobujú problémy. Fakt. Každý lekár a každý psychológ to potvrdí.
OZ Račan.SK argumentuje, že  prečo by mali centrálna Rača a Rendez znovu platiť Krasňanom 3/4 nákladov? Na nový územný plán.

Náš nový starosta Michal Drotován vždy tvrdil, že on je ten čo spája. My aktivisti z Krasňan novému starostovi veríme a máme v neho dôveru, že to bude spájať a nie rozpájať.
(ospravedlňujem sa za pôvodné znenie napísaní v časovej tiesni).

Apropo, ak ide o účelovo vynaložené prostriedky občanov, poďme sa teda baviť o škôlke Novohorská, poďme sa porozprávať o novom ihrisku Hubeného. Suma týchto 2 projektov bola dohromady takmer 1 milión EUR, pričom jedno je síce po slávnostnom otvorení ( a neslávnostnom zatvorení), t.j. nefunguje a to druhé, drahšie je vytunelované a nedokončené, t.j. nefunguje.




Mrzí ma, že nás cez palubu hodilo (čo hodilo, spláchlo) OZ Račan.SK.




Doba sa mení, všetko sa vyvíja. Čo nebolo vidno, už je, možno iba čiastočne. Je to taký slabý vánok náznaku zmien. To každý nezaregistruje. Vystihol to p. Ďurana, ked pri rečnení 29.januára v NKD povedal starostovi: "... pán Drotován, keď sme sa stretávali v garážach pred voľbami, tak ste hovorili úplne inak." Ja súhlasím, tie zmeny v správaní nového starostu vnímam tiež.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára