Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

16.2.19
0
Otvorený list Matúšovi Vallovi, primátorovi hlavného mesta SR Bratislavy.

Pod vlajkou idey „v samospráve ide o to, ako vydrbať s občanom“ krasňanskí garážnici vytvorili bojový šík a v čele s právnym poradcom Marekom Mihálikom vyrazili do boja za posvätné vlastnícke právo dané od Boha. Koniec-koncov, zažili ste to na vlastnej koži na mimoriadnom MZ 29. januára. Vaša obhajoba územných plánov zón bojovníkov neupokojila. Naopak, priliala olej do ohňa.

Občan nie je somár. Občan sa bráni, keď ho majú pozbaviť jeho základných ľudských práv. Občania sa spoja, lebo nechcú byť obete svojvôle moci a developerov. Občan chce byť pánom na svojom území, lebo on je zdrojom všetkej moci v štáte a on je tvorcom samosprávy. Siahať na občana kradmou rukou sa teda nevyplatilo.

Garážnici minulé leto odhalili, že úlohou územného plánu zóny (ÚPZ) nie je zabrániť výstavbe. Že ÚPZ slúži na pretváranie územia podľa vôle samosprávy. Je to nekompromisný riadiaco-mocenský akt, kde je občan v postavení bezmocného objektu.

Obavy z developerov garážnici budú riešiť obnovou zákazu novostavieb v územnom pláne mesta Bratislavy v stabilizovaných územiach.

Podporíte ich úsilie? Ako?
Budete pred developermi chrániť aj nestabilizované územia? 
Ako?

Údajne plánujete presadiť, aby celá mestská časť Rača bola jednou zónou. A možno navrhnete asanovať môj a iné domy, pretože v stavebnom zákone je asanácia možná pre čokoľvek. Chýba tam akákoľvek zákonná inštrukcia. Poďme asanovať a stavať verejnoprospešné stavby, lebo tie sa dajú robiť len cez územné plány zón, na celom území Rače.

Pán primátor, odpovedzte prosím na rovinu. 

Prichádzate do úradu s takými úmyslami a plánmi, aké Vám pripisujú garážnici?
Máme my, Račania, načúvať ponurým víziám Mareka Mihálika?
A už dnes sa začať báť o strechy nad hlavou?

Miro Ščibrany
OZ račan.sk


MarekMihálik: ad „Sporná litera dala k. o. duchu zákona“



0 komentárov:

Zverejnenie komentára