Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

0
Blížia sa oberačkové slávnosti a opäť sa môžeme tešiť na lahôdky rôzneho druhu.



Už roky si všímam, že burčiak predávaný na oberačkových slávnostiach má akúsi divnú tmavohnedú farbu. A odpornú sladkú chuť. Pamätám si burčiak z mojej mladosti, že skutočný burčiak sa podobá farbou na kapustovú šťavu, na hladine je slabá pena,  na stenách pohára sú bublinky a po vyprázdnení tam zostane tenký film kvasníc.

Zlý burčiak je tmavohnedý, výrobcovia zabúdajú, že vylisovaná jablčná šťava oxiduje a hnedne. Je chemicky zastabilizovaný,  aby tam už neprebiehal chemický dej kvasenia a je odporne sladký. Žiadne bublinky nehľadajte, lebo tam nie sú.



Vyzerá asi takto:







0 komentárov:

Zverejnenie komentára