Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

18.9.13
0
Odpoveď na vyjadrenie likvidátora doc. PhDr. Zoltána Rózsu, PhD., Stredoslovenské kameňolomy a štrkopiesky, štátny podnik „v likvidácii“. 


Dovoľujem si reagovať na dané informácie, nakoľko sa téme dlhodobo venujem. Skutočne ma neprekvapila odpoveď likvidátora doc. Rózsu, nakoľko som s ním niekoľkokrát komunikovala a aj písala. Nedokážem posúdiť, prečo stále tak vyhýbavo odpovedá, v podstate odmieta čokoľvek riešiť. Ale on tu na sídlisku nežije.

Je tiež pravda, že som osobne telefonovala jeho nadriadenej RNDr. Lörinczovej (riaditeľka odboru správy majetku štátu MH SR), ktorá bola veľmi milá, snažila sa pomôcť, ale keď sa jej celá situácia vysvetlila, z nepochopiteľného dôvodu sa odmlčala, bola nekomunikatívna, až podráždená. Nedokážem si vysvetliť, prečo, ale tiež mne telefonicky potvrdila, že ona má vedomosť, že sa dražili na sídlisku Pri Šajbách len a len pozemky, o dražbe stavieb nemá vedomosť. Počkáme si na jej písomné stanovisko. Ak to poprie, bude to celé ešte zaujímavé.

Bola spomenutá aj tá skutočnosť, že máme k dispozícii niekoľko zápisníc o priebehu opakovanej dražby + osvedčenie pravosti podpisu notárom a deklaráciu. Áno, uvedené zápisnice máme k dispozícii od starostu Pilinského. O čom to vypovedá??? Aký dôkaz to je? Zápisnica z dražby sa zasiela na MH SR, takže ak sa tam uviedol ten fakt, že sa dražili aj stavby aj pozemky, RNDr. Lörinczová o tom musí mať vedomosť. Preto je ešte nepochopiteľnejšie, prečo MH SR nepredloží dôkaz, ako štátny podnik Stredoslovenské kameňolomy a štrkopiesky š. p. Žilina v likvidácii parkoviská nadobudol, a celá kauza sa uzavrie. Takto sa len dookola špekuluje a celý problém sa dramatizuje. Všetci máme kopec iných starostí ako sa nechať urážať ľuďmi na internete.

Reagujem na rôzne pripomienky od anonymov.

Nemáme záujem ísť proti firme BSG, ale máme právo vedieť pravdu, koho je pozemok a koho stavba. Firma si mala overiť dané skutočnosti a my obyvatelia nenesieme zodpovednosť za tento stav. Že je všetko zdĺhavé a nekonečne sa vlečúce my obyvatelia tiež nevyriešime. Chápem a skutočne nechcem traumatizovať obyvateľstvo, ale my kopeme za všetkých šajbárov, za to, aby konečne aj naše sídlisko bolo usporiadané.

Počuli ste v poslednej dobe, že by iné časti v Bratislave mali postavené sídlisko na pozemkoch, ktoré patria štátnemu podniku v likvidácii? Počuli ste, že by obyvatelia tohto sídliska museli vo voľnom čase iniciovať rokovania, písať listy, komunikovať s likvidátorom, najímať právnika, neúnavne riešiť kopec atakov, neustále informovať širokú verejnosť, komunikovať s médiami a ešte po večeroch riešiť mestské zastupiteľstvo, miestne zastupiteľstvo, starostu, primátora, riaditeľov oddelení, riaditeľku GIB a iné úradnícke osoby??? Popri tom zvládať schôdze na sídlisku, komunikovať so správcami, pripravovať podklady, hľadať v archívoch, hľadať v Hospodárskych novinách dražby......... Nie?? Tento kopec problémov nám tu zanechali ľudia, čo svoju prácu odflákli a neurobili prakticky nič. A obyvatelia, napriek tomu, že sa snažíme ich informovať, nás len napádajú. Ani jeden komentár nebol ... ďakujeme...

Nik z nás nečaká chválospev, ani p. Ščibrany, p. Dulla, ani iné osoby, ktoré nám nezištne pomáhajú naprávať tento prepletenec. Našou úlohou nie je nič objasňovať, ani navrhovať riešenie, predsa my sme len rukojemníci v tejto dráme na pravdu. A konečne snáď prokuratúra a vyšetrovanie posunie kauzu vpred. Pripravujeme sa na to. Ak to nik nevedel napísať, tak ja áno: všetkým, čo na tejto kauze pracujú, ďakujem.








Súvisiace články:



0 komentárov:

Zverejnenie komentára