Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

4.11.12
0
Nedá mi nereagovať na istý druh meteorologického javu, i keď si pohnevám mnohých priateľov z okolia.

Už asi od roku 2006 pozorujeme zvýšený záujem o čiary po lietadlách na oblohe. Pre tých, čo nevedia, o čo ide, tak podla najsmeljších teórií sa jedná o sprisahanie najmocnejších proti zvyšku sveta a údajne sme postrekovaní ako komáre - tzv. CHEMTRAILS. Vraj postrekovanie je pôvodcom rôznych ochorení, alergií, nádorov. Odmyslim protiargumenty, že prečo by nás oligarchovia nechávali postrekovať a oni samotní nie sú vystavení účinku postrekovania a načrieme len a len do meteorologickej oblasti, kde sa trochu pohybujem už nejaké desaťročie.

1. tzv. Chemtrails neuvidíte napr. po vpáde studeného arktického vzduchu (počas dňa pri vyjasnení), kedy atmosféra obsahuje nízku vlhkosť, lietadlá letiace vo vysokej výške zanechávajú čiaru kondenzátu iba pár sekúnd a tá mizne.
napr. foto:

a opačne

2. tzv. Chemtrails sa vyskytuje vždy v oblastiach okrajov frontálnych systémov tzv. teplého frontu. Teplý front je spočiatku sprevádzaný nasúvaním sa klinu teplejšieho vzduchu nad studenšie vzduchové hmoty a na oblohe sa vyskytuje oblak - tzv. cirrus - po slovensky riasa (alebo aj cirrostratus). Teplý vzduch je schopný absorbovať do seba viac vlhkosti ako studený vzduch a teplý vzduch je ľahší a preto dochádza k výstupným - tzv. konvekčným javom. Konvekcia je buď plytká (do 2 km), alebo preniká do vyšších výšok (do tropopauzy). Nehomogenita v atmosfére zapríčinená turbulenciou spôsobuje, že to iste lietadlo letiace vo veľmi vysokej výške zanechá dlhotrvajúcu čiaru z kondenzátu a vzápätí, ak prelietava v časti, kde dochádza k poklesu vzduchových hmôt, tieto miznú po pár sekundách. Následne sú z toho potom úvahy - tam postrekujú a o pár sto km už nepostrekujú.
často to vyzerá "iba" takto

v extrémnej leteckej prevádzke a za vhodných meteorologických podmienok aj takto:


Môj posledný argument je potom už len o náraste leteckej dopravy z obdobia, keď sme boli deti (70-e roky) až po súčasnosť. Vtedy, keď sa nám podarilo objaviť lietadlo na oblohe, tak to bolo záležitosťou šťastia. Dnes pri jasnom počasí môžem smelo povedať, že hneď ako vyjdeme von, môžem vám ukázať niekde v dohľade minimálne 2 lietadlá.
Pamätám si však, že ako chlapci sme si už vtedy všímali, že určité čiary za lietadlom zmizli o pár sekúnd, ale iné tam boli celé hodiny. A pamätám si aj to, že dlhotrvajúce čiary zostávali na oblohe počas prítomnosti oblakov - riasy, alebo po lat. cirrus - viď http://cs.wikipedia.org/wiki/Cirrus


Ak som stále nepodal dostatočné argumenty o tom, že všetko je to iba fáma, pripájam fotografie z čias 2. svetovej vojny. Spojenecké letky mali často letecké bitvy s nepriateľom vo veľmi veľkých výškach.
http://thatconflict.com/military-war-soldiers-arms-tanks-planes/us-soldiers-manning-a-quad-fifty-watching-an-air-battle-over-bastogne-dec-1944/

letecká bitka nad franc. Bastognom - december 1944

alebo bitka o Pacific

******************************
Ešte mojim diskutujucim k teme na FB: https://www.facebook.com/duves.prvy/posts/126360334183520?notif_t=share_comment
Vo štvrtok rano 8.11.2012 bola prekrasna situacia s cirrusmi (druh oblakov). Je to fotene v BA-Rača (vidno TV vežu) a viac oblakov bolo vlavo nad mestom. Všimnite si prosím, že doprava sa oblačnosť stráca a tiež povestné čiary chemtrails. Nad karpatmi bolo vymetene - teda modrá obloha. Je to iba meteorologicky jav. Slepa cesta a je zbytočne sa tym zaoberať.
 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára