Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

11.2.14
0
Prakticky celý rok 2013 sme sa my, obyvatelia sídliska Šajby, snažili upozorňovať na vážnu situáciu na sídlisku, hlavne ohľadom vody. Ako je vidieť, márne...


Nie je potrebné sa rozpisovať o probléme podrobne, načo, podstatné je, že všetci tí, čo mali alebo vedeli niečo zmeniť, neurobili prakticky nič. Aj keď nás MČ Bratislava Rača presviedčala o tom, že o probléme s vodou vie a snaží sa ho riešiť.

Opäť sme my obyvatelia prebrali iniciatívu a cez mail-komunikáciu s BVS sa dožadovali riešenia. Taktiež sme písali listy na GIB riaditeľke Ing. Zálešákovej, ktorá o našom probléme s vodou veľmi dobre vie. Niekoľko mesiacov čakáme, že magistrát hlavného mesta Bratislavy sa konečne dohodne s BVS a spolu s GIB neusporiadaný stav dorieši v prospech obyvateľov.

Teraz je na sídlisku havária vody, už niekoľko dní sa snaží Bytové družstvo BA III. riešiť kritickú situáciu a predbežné finančné náklady sú mimoriadne vysoké. Len práce boli vyčíslené na 12.000,- € a náklady na vodu až 36.000,- €. Kto to bude platiť??

Pochopiteľne, že my obyvatelia a je úplne jedno, či to bude rozpočítané na vetvu 5 domov alebo 11. Zajtra to môže prasknúť niekde inde a zase sa to celé zopakuje.

Veď vodu potrebuje každý.

Dagmar Gelingerová

0 komentárov:

Zverejnenie komentára