Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

25.5.17
0
V Bratislavskom kraji máme jednu stále dostatočne nedocenenú perlu, ktorá by pre turistov z celého sveta mohla byť veľké lákadlo a celej lokalite by priniesla nové možnosti a rozvoj - areál rušňového depa Bratislava - východ v Rači na Rendezi. Jedným z mojich cieľov je, aby sa Bratislavský samosprávny kraj viac venoval tejto lokalite a zaradil ju medzi lákadlá pre turistov.

Myslím si, že je dôležité pomôcť presadiť tieto kroky:

1. Podporiť železničné múzeum a aj celý areál a zaviesť rozšírené otváracie hodiny, čo by umožnilo pravidelné prehliadky Bratislavčanov a aj turistov. Zatiaľ sa to všetke deje hlavne na dobrovoľnej báze - je teda potrebná hlavne finančná podpora.

2. Prezentovať tento areál všade po svete, urobiť webovú stránku vo viacerých svetových jazykoch a postupne sa dostať aj do sprievodcov (napr. Lonely Planet a pod.) či na TripAdvisor.

3. Pomôcť k rozšíreniu pamiatkovej ochrany z jednotlivých budov na celú zónu vrátane personálnych kasární a okolia.


4. Odkúpiť a zachrániť (a následne opraviť jednak pre ďalšie využitie múzea a tiež komunitnú a spolkovú činnosť (napr. klubovne, miestnosť na prezentácie a prednášky a pod.) objekty tzv. personálnych kasární.


5. V spolupráci s Hlavným mestom SR Bratislava vybudovať chodník na konci Dopravnej ulice a bezpečný priechod pre chodcov a cyklistov pre zlepšenie prístupnosti k areálu. Zároveň je potrebné doriešiť aj parkovacie kapacity pre autobus resp. návštevníkov.


6. Pomôcť so záchranou ďalších vlakov a vytvorenie malého obchodíku so suvenírmi.



Michal Drotován
kandidát na poslanca BSK
www.drotovan.sk
https://www.facebook.com/michal.drotovan/

V prípade, ak máte možnosť a záujem podporiť moju kampaň, môžete tak urobiť príspevkom na transparentný účet.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára