Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

18.10.21
0
O tom, ako fact-checker denníka The Post v čase volebnej kampane ohýbal pravdu.
A ako ochrana zdravia žien má byť fasádou pre usmrcovanie prenatálnych detí.
USA APRÍL 2020
Je pol roka pred prezidentskými voľbami. Ostrá volebná kampaň je v plnom prúde. A známy denník The Washington Post sa rozhoduje podrobiť fact-check analýze výroky Donalda Trumpa na volebných zhromaždeniach. Z prejavov, ktorými úradujúci prezident útočí na slabiny uchádzačov o úrad prezidenta za Demokratickú stranu.
„Prakticky každý demokratický kandidát v primárkach deklaroval neobmedzenú podporu extrémnym neskorým potratom, ktoré až do okamihu pôrodu vytrhávajú deti priamo z matkinej maternice.“ Prezident Donald Trump na volebnom zhromaždení v Charlotte, 2. marec 2020
Reportér a fact-checker denníka The Post Salvador Rizzo uvádza ako fakty, že
• väčšina potratov sa vykonáva v počiatočných fázach tehotenstva,
• len asi 1% potratov sa vykonáva vo fáze tehotenstva, kedy už plod dokáže prežiť aj mimo maternice,
• Trump opisuje niečo, čo sa deje zriedka a čo žiadny demokrat nepresadzuje.
Svoje „fakty“ opiera o tvrdenia prof. Katie L. Watson z Northwestern University Feinberg School of Medicine. Potraty až do okamihu narodenia neexistujú – tohto strašiaka vymysleli odporcovia potratov, aby desili voličov a znemožnili racionálnu debatu o ústavných právach. Nikto nič také nepodporuje a nikto to nerobí. Žiadna pacientka nikdy nežiada lekára, aby ukončil tehotenstvo bezprostredne pred pôrodom. A žiadny lekár by s tým nesúhlasil,“ napísala K. Watson.
Následne overovač faktov Rizzo usudzuje, že
• štatistiky nepotvrdzujú strašidelný príbeh o vytrhávaní detí z maternice, ktorý šíri Trump,
podpora práva na potrat nie je to isté ako podpora potratov a Trump hrubo preháňa,
demokrati nemajú na neobmedzené potraty jednotný názor, ako tvrdí Trump,
Joe Biden nikdy nezašiel tak ďaleko ako sú potraty až do pôrodu.
Podtrhnuté a sčítané: Traja klamárski Pinocchiovia pristávajú na rováši Donalda Trumpa.
A jeho dôveryhodnosť ako uchádzača o znovuzvolenie posielajú k zemi.
Rovnako objektívne pracovali americké progresívne média počas celej anti-Trump a pro-Biden prezidentskej kampane 2020. Ukázali, že USA sa bez Ruska zaobídu. A že prezidentské voľby si dokážu manipulovať sami.
USA SEPTEMBER 2021
Osem mesiacov po nástupe Joe Bidena do úradu prezidenta Snemovňa reprezentantov Kongresu hlasmi demokratických (rozumej progresívnych) kongresmanov prijíma návrh abortového zákona v ešte hrôzostrašnejšej podobe, než pred akou varoval Donald Trump.
Progresívci vnímajú svoj návrh zákona ako správnu vec a jeho prijatie ako dobrú správu.
Veď ide o ochranu zdravia žien. O usmrcovaní detí ani slovo.
SLOVENSKO OKTÓBER 2021
Verejný diskurz reflektuje dianie v USA protirečivo.
Kresťanského demokrata Vladimíra Palka schválenie drastického liberálneho zákona o aborte znepokojuje. V článku Progresívne sacrum... označuje zákon za „de facto neobmedzenú legalizáciu potratov“.
Progresívni pro-abortisti sú naopak znepokojení zistením, že potraty na Slovensku vykonáva menej než polovica zdravotníckych zariadení. A že tretina vykonávať potraty odmieta. A progresívci apelujú na ministra zdravotníctva, aby s tým niečo urobil.
ČO SA DEJE? A PREČO?
Krvavý liberálny zákon o aborte niektorí komentátori hodnotia ako rukavicu hodenú US-abortistami do tváre konzervatívcom. Ako odvetu za obmedzovanie abortov vo viacerých štátoch USA. O čo im ide? Ak tento návrh zákona odsúhlasí americký senát, stane sa povinnou právnou normou pre všetky štáty USA. Pro-abortisti by tak odstránili prekážky, ktoré abortom stavajú do cesty konzervatívni politici a sudcovia odhodlaní chrániť život a záujmy dieťaťa. A mnohomiliardový abortový biznis by mohol ďalej znášať zlaté vajcia. Bárs krvavé.
Politickí analytici odsúhlasenie predloženého návrhu  zákona o aborte neočakávajú.
V Senáte majú v súčasnosti miernu prevahu republikáni.
Zatiaľ.
Za osobitnú zmienku stojí, že fact-checker Rizzo ostreľoval dôveryhodnosť Donalda Trumpa o. i. argumentom, že „len asi 1% potratov sa vykonáva po dosiahnutí bodu, kedy je už plod životaschopný aj mimo maternice“. V skutočnosti sa pod zdanlivo mizivým jedným percentom skrýva šokujúcich 10 TISÍC DETÍ usmrtených v USA v 6. a vyššom mesiaci tehotenstva. ROČNE...
Uvidíme, čím bude aborty po 6. mesiaci, kedy sotva obstojí tvrdenie, že TO ešte nie je dieťa, obhahovať emeritný arcibiskup Bezák pred veriacimi. A čím progresívne líderky Irena B. a Zuzana Č. pred všetkými občanmi. A hlavne ženami-matkami.
Verejní obhajcovia abortu sa ocitajú na poli s nášľapnými mínami.
Ohrozujúcimi ich dôveryhodnosť. Dobré meno.
A verejné mandáty.

Miro Ščibrany
IDE O ŽIVOT




DILEMA ABORTU ŽENA? ČI DIEŤA? NIE JE FÉR
žena hrá o časť slobody a pohodlia –
dieťa o holý život



REPRODUKČNEJ SLOBODE ŽENY ÁNO-ÁNO
právu abortom usmrtiť dieťa
NIE-NIE


0 komentárov:

Zverejnenie komentára