Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

25.11.13
0
Ján Bednarič na okraj miestnej internetovej ankety „Voľby 2014“ zameranej na voľbu starostu.

Výhrady voči ankete vyjadril Ján Bednarič slovami:

„Robiť ROK pred voľbami anketu o ľuďoch, ktorí sa zatiaľ ku kandidatúre vôbec nevyjadrili, nepredstavili žiadny program atď. je prinajmenšom divné.“

Ján Bednarič namietal aj výber kandidátov na starostu: „Prečo tam napríklad nie som ja alebo Waldo alebo Pišta Skala?“. Odpoveď si dal sám v hyperbole svojej otázky. Do ankety naozaj nebolo možné ani zmysluplné zaradiť KAŽDÉHO.

O nenáležitosti otázky Jána Bednariča svedčí fakt, že trinásti ponúknutí kandidáti na starostu sú v Rači dobre známi komunálni politici. Dvaja z nich už boli a jeden je starosta, traja sa o post starostu uchádzali, zvyšní sú poslancami alebo na poslancov za Raču kandidovali. Tí z vás, ktorým nepadne do oka žiadne z ponúknutých mien, môžu zvoliť odpoveď „iný kandidát“, „nevolil by som“ alebo „neviem“.

Anketa je súčasťou sporu o budúcnosť mestskej časti Bratislava - Rača. Spor začal pred rokom zrážkou dvoch protichodných vízií územného rozvoja: developerskej a občianskej. Prvú predložili developeri a podporuje ju starosta a mestský poslanec Peter Pilinský, za druhou stojí skupina poslancov MZ na čele s Michalom Drotovánom, poslankyňa MsZ Zuzana Dzivjáková a niekoľko tisíc obyvateľov mestskej časti.

Kľúčové otázky ankety sú


Dve doplňujúce otázky „Váš vek?“ a „V ktorej časti bývate?“ slúžia len pre lepšiu interpretáciu odpovedí na obe kľúčové otázky.

Jánovi Bednaričovi sa zdá „prinajmenšom divné“ robiť takúto anketu rok pred voľbami, mne naopak pripadá rizikové ponechať výber kľúčového hráča miestnej samosprávy - tak ako doteraz - na krátku kampaň tesne pred voľbami. Takáto voľba sa v Rači už viac krát neosvedčila, naposledy v roku 2010. Lepšie bude, keď voliči zamerajú pozornosť na uchádzačov v predstihu. Vyhnú sa tak rozhodovaniu v časovej tiesni na základe emócií a povrchných informácií a výber urobia s chladnou hlavou a dobrou znalosťou názorov aj činov všetkých kandidátov.

Odpovede na položené otázky nevyžadujú viac než minútu. Anketa bude prístupná ešte dva týždne, link na ňu môžete zdieľať alebo umiestňovať na akékoľvek stránky navštevované obyvateľmi Rače, Krasňan a Východného.

Ďakujem vám za odpovede a prajem nám všetkým dobrú voľbu.
Hlavne o rok, v novembri 2014!







0 komentárov:

Zverejnenie komentára