Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

12.12.12
0
Milujem obdobie, keď prichádza čas Mikuláša a Vianoc, keď v mnohých z nás už dospelákov sa prebúdzajú všetky detské vlastnosti, keď sa znovu vieme tešiť a radovať z čriepkov šťastia, ktoré vedia vykúzliť tieto čarovné chvíle atmosféry vianočných sviatkov.




Mikuláš na Rendezi si už spravil stabilne trvalú návštevu, ktorú má slávnostne zapísanú aj vo svojom preplnenom termínovom kalendári. KS Impulz v piatok 7. 12. 2012 praskal vo švíkoch, lebo deti Rendezské sa už naučili, že keď zarecitujú, zaspievajú pesničku, alebo aspoň prejavia odvahu u Mikuláša a pred veľkým publikom detí a rodičov, odmena za to tu býva nesmierne lákavá a sladká. Keď Katka Dobiášová, miestna poslankyňa, teraz aj hostiteľka akcie spolu s Mikulášom (C. Sekerka) spravili tajomné prítmie a nechali ho zborovo zavolať deťmi, pri jeho príchode sa ozval ten neopakovateľný prílev radostných výkrikov a nadšenia: „Je tu, on prišiel, je ozajstný,“ prevolávali šťastné detské hrdielka. Atmosféra kontaktu medzi Mikulášom a deťmi, to býva na Rendezi okamžitá iskra dôvery a kamarátstva, kde niektoré deti bez rozpakov okamžite spievajú, recitujú a niektoré pred množstvom ľudí na chvíľu stratia odvahu, ba príde aj k slzičkám, ktoré však vždy s pochopením, dobrotou utrie Mikuláš, povzbudí ich úsmevom, darčekmi, ktoré im tak skvelo chutia. Ponuka keksíkov, čokolád, cukríkov, lízaniek, ovocia bola znovu mimoriadne pestrá, príťažlivo rozprestretá na táckach na veľkom stole, ktoré nám sponzorsky tak nezištne venovali ľudia, ktorí majú, keď sa jedná o detskú radosť, vždy veľkodušné srdiečka. Podvečer Mikulášsky na Rendezi priniesol deťom nielen darčeky, ale hodnotou to najdôležitejšie, záplavu detských spomienok, uvedomenie si, že prichádzajú sviatky tie najvzácnejšie, čas Vianoc, keď aj oni citlivo vnímajú, že chcú mať dobré srdiečko a mať radosť z toho, že niekoho nielen obdarujú darčekom, ale sú najmä k svojim kamarátom, rodičom dobrí a láskaví. Sviatok Mikuláša, jeho ľudská atmosféra na Rendezi teda zažala pochodeň pohodových sviatkov, kde sa znovu parťácky a organizačne skvele prezentovali deti a mladí z Rendezského Klubu Mladých, ktorí svojimi aktivitami pri akcii Mikuláša pocítili, aký je to vzácny zážitok prinášať iným šťastie a úsmev na tvári.
Rendez čakajú každý piatok akcie Klubu Matiek – Tvorivé dielne, Darčeky vianočné venované zo srdca, Koledovanie, Stolnotenisová rekreačná liga Klubu mladých Rendezu, Šachové ťahy, Vianočná pohoda – hudba, rozhovory, relax, 19. 12. už Rendezákmi očakávaná akcia „Podajme si ruky na Vianoce“ – kapustnica, varené vínko od 16:30 do 20:00, finále roka – 20. ročník Silvestrovského behu Rendezom – 30. 12. 2012 v KS Impulz s Duškom Štanclom MAC Rača, TJ Real Rendez + Rendezský klub mladých.
Takže Rendezáci, ponuka to pestrá, príťažlivá, len vyjsť z bytu, premôcť pohodlie domova a Váš život bude hneď o čosi krajší a hodnotnejší. Na Vašu spoločnosť v kruhu veľkej Rendezskej rodiny sa teší

Cyril Sekerka

ÚCTA A VĎAKA SPONZOROM, ktorí podporili podujatie Mikuláša na Rendezi:
Salón krásy KAJA, RUBIKON s.r.o., Reštaurácia a pizzeria KATKA, Lahôdky Zuzana NOSÁĽOVÁ, MÚ Rača, miestni poslanci za Rendez (Východné) + Rendezský klub mladých.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára