Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

21.12.12
0
Ubehlo osem rokov, kedy som založil tradíciu akcie „Podajme si ruky na Vianoce, Rendezáci“, aby ľudia dobrej vôle z celého Rendezu sa spoločne stretli v KS Impulz pri chutnej kapustnici, varenom vínku, dobrej hudbe.
Rendezáci od prvej chvíle pochopili cieľ tejto myšlienky, odísť z bytov, stretnúť sa navzájom v pohodovej atmosfére, porozprávať sa so susedmi, priateľmi, známymi, ako prebehol ten celý rok, čo nového nás bude čakať v tom novom roku 2013. Hudobníci skupiny PROVA, to sú páni muzikanti, ktorí už dokonale poznajú hudobný vkus Rendezákov, takže za chvíľu sa nielen spievalo, ale aj rezko tancovalo, bez rozdielu veku, kde niektorí starší seniori vzbudzovali oprávnený obdiv za špičkovú fyzickú výdrž. Plné priestory KS Impulz dokazovali, ako veľmi sú potrebné takéto akcie, kde Rendezák má istotu, že existuje domovské miesto, kde sa môže vyrozprávať zo svojich starostí či radostí, povzbudiť sa navzájom, zablahoželať si všetko najlepšie do časov budúcich.
MÚ Rača, kultúrne oddelenie pod taktovkou jej pracovníčky Moniky Luknárovej, zabezpečil kompletný organizačný servis a spoločne s Katkou Dobiášovou sme ako miestni poslanci, tak rodinne, ako je to na Rendezi zvykom, zapriali všetkým návštevníkom akcie veľa zdravia a rodinnej harmónie nielen v čase Vianočnom, ale aj pre celý rok 2013. Symbolická akcia, želajúca atmosféru plnú pohody, pokoja, zdravia v rodinnom kruhu, duchovne pohladila srdiečka Rendezákov, ktorí keď odchádzali konštatovali, ako dobre je ujsť od televízora a byť na štyri hodinky v atmosfére hudby, smiechu, liečiaceho rozhovoru s ľuďmi, s ktorými spoločne žijeme, máme ich ľudsky radi.
Veľa takýchto stretávok s priateľmi, veľa človečiny a zdravia praje

Cyril Sekerka

0 komentárov:

Zverejnenie komentára