Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

19.12.12
0
Súvislosť medzi trvalým upustením od vymáhania pohľadávky voči KDH a návrhom rozpočtu MČ Bratislava - Rača na rok 2013.

Návrh rozpočtu na rok 2013 na minulotýždňovom MZ pred očami až štyroch občanov jednomyseľne schválilo všetkých 14 prítomných poslancov. Tento fakt by mohol napovedať, že rokovanie o rozpočte bola nuda a hlasovanie starostov úspech - v tomto duchu o ňom písal krátko po MZ Ján Bednarič na fb-skupine Račania. Opak je pravdou: nuda sa nekonala a starosta utrpel pri hlasovaní o rozpočte nečakanú porážku.

V článku Hrubá čiara za ďalšou neslušnosťou KDH som dva dni pred MZ naznačil, že chystané trvalé upustenie od vymáhania pohľadávky voči KDH môže byť predzvesťou politického bartra medzi starostom a KDH. Po hlasovaní o rozpočte na rok 2013 ... budeme múdrejší, napísal som v poznámke pod článkom (9.12.2012 22:02:00)Priebeh MZ odhad potvrdil.

 

Hlasovaniu o rozpočte predchádzali dve udalosti:
1) schválenie trvalého upustenia od pohľadávky voči KDH (10 poslancov za, 4 sa zdržali) a 
2) hlasovanie o pozmeňovacom návrhu poslanca Drotována presunúť z čiastky 450 tis. € na amfiteáter sumu 250 tis. € na obnovu ZŠ Hubeného (8 poslancov za, 4 sa zdržali, 2 proti).

Práve pri hlasovaní o pozmeňovacom návrhu sa vykľulo šidlo z vreca: návrh nepodporil poslanec za KDH Michal Hrdlička (zdržal sa). Za „normálnych“ okolností by tým pochoval Drotovánov pozmeňovací návrh a barter by bol úspešne dokonaný. Lenže očakávania starostu a KDH prekazilo nečakané hlasovanie poslanca Cyrila Sekerku, ktoré prevážilo misky váh na stranu Drotovánovho návrhu a pričinilo sa o významné okresanie rozpočtovej priority starostu.

Za povšimnutie stojí dvojitá hra KDH pri oboch hlasovaniach: táto kresťanská strana sledujúc vlastný stranícky záujem postavila svoje figúrky na obe strany hlasovacej šachovnice.

Tak ako pred rokom aj teraz rozpočtová zodpovednosť koalície SDKÚ+KDH+SaS dala (napriek vývrtke poslanca Hrdličku)  STOP podivným rozpočtovým prioritám starostu Petra Pilinského.






0 komentárov:

Zverejnenie komentára