Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

12.1.20
0
BLOCK DOCK je najnovšia a najmodernejšia stena v Bratislave. 
Nachádza sa v mestskej časti Rača, na Púchovskej ulici 14.


Na Slovensku je najväčšou bouldrovou lezeckou stenou, ktorá sa rozprestiera na viac ako 1000 m2 plochy haly. Stena je vysoká 4,5 metra. Špecifická je svojimi blokmi / tvarmi. Nájdete u nás položené profily, kolmice, mierne previsnuté steny, ale aj súťažné zóny porovnateľné s európskymi, keď nie svetovými formátmi.

Na svoje si prídu začiatočníci (nelezci), mierne pokročilí ale aj lezci, ktorí sa chcú tomuto športu venovať na profesionálnej úrovni. 45 stupňová stena, campus a posilňovacia zóna je neoddeliteľnou súčasťou poriadneho lezeckého tréningu u nás. Ak si chcete aj Vy zlepšiť svoju fyzickú kondíciu, toto je ideálne miesto pre Vás.

Lezenie je prirodzený pohyb, preto ho môžu praktizovať skoro všetci. Je vhodný na rehabilitáciu športovcov a slúži takisto ako beh a plávanie na posilnenie a kompenzáciu svalov celého tela. Úplný začiatočník nepotrebuje okrem nadšenia, menšej dávky entuziazmu a zmyslu pre humor v podstate nič. Lezenie je vhodné pre všetkých. Od 4-ročných detí až po 80-ročných lezcov striebrom odetých :).

Nikdy ste neliezli, chceli by ste sa zlepšiť , či zabaviť deti po škole športom?

BLOCK DOCK je miesto, kde toto všetko nájdete. Pod vedením šikovných inštruktorov sa zoznámite s lezeckým pohybom, od úplných začiatkov, s postupným zlepšovaním k profi výkonom.

Tieto služby viete využiť prostredníctvom skupinového lezenia, individuálneho tréningu či detských tréningov pre najmenších.

V priestoroch je aj detský kútik, vhodný pre rodiny s deťmi. Zašportujú si tu všetci, ktorí nás prídu navštíviť. V zdravom tele zdravý duch. Ak nemáte lezecké topánky a iné pomôcky, k dispozícií je tiež požičovňa, kde sa dá za menší poplatok požičať všetko.

Lezecké steny v Bratislave existujú už dlhšiu dobu, no skôr sa zameriavali na lezenie s lanom, čo je trošku iný druh lezenia. O postavení poriadnej bouldrovky v Bratislave sa hovorilo na Slovensku už vyše 15 rokov.

V tomto je BLOCK DOCK výnimočný. Svojou veľkosťou a službami poskytuje svojim návštevníkom nezabudnuteľný zážitok.

Pri boulderingu sa lano nepoužíva, lezie sa do menšej výšky, z ktorej sa zoskakuje do mäkkých matracov. Jednoduchšie sa tu natrénuje lezecký pohyb, technika nôh, sila prstov, hra s ťažiskom, ale aj výbušná sila či skoky. Pri prvom kontakte s výškou väčšina ľudí rieši strach a na prirodzenosť pohybu sa zabúda, alebo je teda týmto pádom potlačený. Keby si to chcel človek predstaviť, dobrým porovnaním je beh.

Lezenie s lanom = beh na dlhé trate.
Bouldering = šprint.

Lezenie sa dostane po prvý krát na Olympiádu už tohto roku v Tokiu 2020. Bude sa súťažiť v troch disciplínach: športové lezenie, lezenie na rýchlosť a bouldering.

BLOCK DOCK je materskou základňou našej ambasádorky, VandyMichalkovej, ktorá je momentálne najlepšou slovenskou lezkyňou (vylezené cesty obťažnosti 8C ...) a reprezentantkou SR na viacerých svetových súťažiach. Vanda má poslednú možnosť kvalifikovať sa na Majstrovstvá Európy a potom na Olympiádu koncom marca. Ako jediná na Slovensku na túto možnosť ašpiruje.

Lezecká stena BLOCK DOCK sa teší na Vás.

Lukáš Kirsch
člen realizačného tímu projektu











0 komentárov:

Zverejnenie komentára