Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

10.1.20
0
1. Bývalý americký prezident vraj povedal:
Politika je druhé najstaršie remeslo na svete. Ako veľmi sa podobá na prvé.


2. Do politiky sa predovšetkým hrnú občania, ktorí pracujú v inom remesle ako vyštudovali. Pracovať v politike sa totiž dá aj bez živnosti.

3. Medzi občanom a politikom je zásadný rozdiel v tom, že prvý hovorí v jednotnom čísle, zatiaľ čo druhý v množnom čísle.

4. Po zvolení je politik buď v koaličnej alebo v opozičnej strane, po nejakom čase sa poniektorí z nich stanú nezávislí. Nikomu z nich to však nevadí, keď sa rokuje o zvyšovaní ich poslaneckých platov.

5. Zvolený politik väčšinou nehlasuje podľa vlastného vedomia a svedomia, ale podľa smeru palca v predsedníctve sediaceho spolustraníka.

6. Ak Vás vo voľbách nezvolia, nestresujte sa. Zvolený poslanec potrebuje viacerých asistentov, ktorých výhoda je v tom, že okrem poberania platu asistenta poslanca si môžu privyrobiť v štatutárnych orgánoch súkromnej firmy.

7. V politike sa stretávame aj so zásadovými poslancami. Občan ich pozná podľa toho, že v každom volebnom období kandidujú za inú politickú stranu aj s rozdielnym politickým smerovaním.

8. Pre každého politika je dôležité nemať vlastný názor, keďže názory jeho politickej strany vždy prezentuje jej predseda a tak sa nehodno vyjadrovať.

9. Politik je vždy so svojím povolaním spokojný, čo nemôže povedať väčšina z nás. Napokon prečo aj nie. Nechodí do roboty každý deň, nemá pracovnú dobú a pritom jeho mzda je pravidelne pripísaná na jeho účte.


Róbert Hölcz
obyvateľ MČ Bratislava-Rača



0 komentárov:

Zverejnenie komentára