Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

24.5.21
0
V roku 1935 sa uskutočnil kvalifikačný zápas medzi víťazom východoslovenskej divízie a víťazom západoslovenskej divízie. Víťazom sa stal až po treťom zápase ŠK Bratislava. Jeho súper Rujs Užhorod – lietajúci učitelia, si museli rok počkať.
Kvalifikácie do prvej Československej ligy sa zúčastnili tieto mužstva: Viktória Žižkov, víťaz Pražskej župy, SK Náchod, víťaz Východočeskej divízie, DSF Satz (Žatec), víťaz Nemeckej divízie, SK Moravská Slavia Brno a napokon víťaz Slovenskej divízie, spomínaný ŠK Bratislava. Turnaj a kvalifikáciu nakoniec na veľké prekvapenie suverénne vyhral ŠK Bratislava.
14. marca 1939 prišlo k rozdeleniu republiky.
Na určitý čas bola celoštátna liga prerušená. Pokračovalo sa jednokolovo. Niekedy uprostred septembra môj milovaný ŠK Bratislava hral v Zlíne jeden z posledných ligových zápasov proti ŠK Baťa Zlín. V tom čase som bol novopečený pekársky tovariš v Uherském Hradišti. Neváhal som a na tento ligový zápas som pricestoval na erárnom bicykli.
Mužstvo Zlína nastúpilo prvé a zdravilo na obidve strany pozdravom Nazdar. Po nich nastúpilo mužstvo ŠK Bratislava. Zoradilo sa uprostred ihriska a iba k hlavnej tribúne pozdravilo zdvihnutím ruky Na stráž. Obecenstvo pískalo a iba jeden jediný fanúšik kričal bravó-bravó ŠK Bratislava.
Ten fanúšik, čo rozčertil celý štadión, som bol ja. Behom zápasu som si pripadal ako v zoologickej záhrade. Jedna časť okolo mňa mi fandila, no väčšina sa mi smiala. Nakoniec to bol posledný zápas ČsŠK Bratislava v 1. celoštátnej lige, s výsledkom 5:2. Tá časť, ktorá mi fandila, ma po zápase pozvala do ich reštaurácie menom Chmelnica.
ŠK Bratislava v zápase nastúpil v zostave: Hubek, Šťastný, Kostka, Polák, Bončo, Jurčák, Deršák, Schors, Jakube, Luknár a Masarovič.
ŠK Bratislava 1937


Miloš Sedramač, autor príbehov


0 komentárov:

Zverejnenie komentára