Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

8.10.14
0
Jeden z dôvodov, prečo som sa rozhodol kandidovať na starostu v Rači boli aj developeri a ich zámery v našej mestskej časti. Rôzne prečudesné koalície na poslancov do mesta hovoria o tom, že chcú mať po voľbách lepšie karty.



Ivan Kmotrík - cez poľovnícke združenie Hus divá si urobil z lesov nad Račou poľovný revír. Jeho "kvalitné developerské projekty" je dobre vidieť na vznikajúcom sídlisku na Rustaveliho tzv. Radničné námestie. Pre obyvateľov neprináša Kmotríkova partia nič pozitívne. 

Preto sme pred skoro dvomi rokmi rozbehli veľkú akciu proti zvýšeniu zastavanosti na Komisárkach v projekte Račany Rosso - vyzbieralo sa skoro 2000 podpisov a projekt sa zatiaľ podarilo zastaviť. Kmotrík ani Maštena, st. ma teda nemajú radi. Spoločne s ľuďmi ako pani Gelingerová, Klaučová či Reháčková sme tiež zastavili nevýhodný nákup pozemkov Blackstorm Group, s.r.o. Kvôli listu tejto spoločnosti starosta dokonca na ich súkromnú žiadosť zvolal v lete 2013 mimoriadne zastupiteľstvo.

Pán Maštena na Račianskom bále

Rovnako tak ma nemá rada ani spoločnosť Grunt, ktorá sa dlhodobo snaží zmeniť územný plán v prípade Ohňavy a Rača - Dolná Pekná. Naposledy som ich plány zablokoval nielen uznesením MZ Rača, ale aj na meste. Dvakrát im to už neprešlo - preto preskupujú šikovne sily a čakajú na nové mestské zastupiteľstvo, kde chcú mať viac koňov.

Takto by som mohol pokračovať ďalšími projektmi, ktoré som riešil a ktoré podľa mňa sú urbanisticky a architektonicky minimálne 30 rokov pozadu (neriešia verejné priestory, kvalitné partery, parky, cyklistickú dopravu a pod.) - napr. Malé Krasňany, Vin-vin a pod.

Keďže developeri sa snažia posilniť svoje postavenie, tak my chceme ako ich súper posilniť naše postavenie tiež. Preto som predstavil silný tím kandidátov na poslancov, predstavili sme jasný program a ponúkam svoju prácu a skúsenosti do prvej línie ako kandidát na starostu.

Voľby 15.11. môžeme brať aj ako referendum o developeroch - môj postoj je jasný a jednoznačný - prednosť majú mať vždy obyvatelia Rače, Krasňan a Východného. 



Michal Drotován
kandidát na starostu Rače


Naša kampaň je financovaná z peňazí darcov cez transparentný účet 5057186515/0900, ak máte možnosť, môžete nám pomôcť príspevkom.


0 komentárov:

Zverejnenie komentára