Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

12.11.14
0
Vyhraj voľby a môžeš všetko. Realita, pri ktorej nám naskakuje husia koža, vírus, ktorým sa nainfikoval nejeden politik. Svedkom príznakov ťažkej diagnózy, ktorá sa volá „Arogancia moci“ sme čoraz viac aj v našej mestskej časti Vajnory.
O to je to smutnejšie, ak jej podľahol politik, ktorý bol ešte nedávno členom a funkcionárom parlamentnej pravicovej strany. Nevhodné slovné útoky súčasného starostu k ľuďom, ktorí si dovolia mať iný názor, ma primäli konať. Nemôžem byť už ticho a ponúkla som pomoc a spoluprácu tým, ktorí sú priamo dotknutí správaním sa pána starostu Mrvu. Moja pomoc spočíva v sprostredkovaní informácie o tom, čo sa vo Vajnoroch deje. Nie je všetko zlato, čo sa blyští, a preto je dôležité poznať aj názory druhých ľudí. Nech sa páči, prečítajte si názor občana Mateja Zemana (pozn. nie sme ani vzdialená rodina, len menovci), ktorý tu zverejňujem v takom znení, ako mi text doručil:


Rozvracanie socialistickej spoločnosti vo Vajnoroch 
– trestné stíhanie k 25. výročiu revolúcie


Vážení kandidáti, Vajnoráci, priatelia,

napriek tomu, že sme sa ako nepolitické občianske združenie vedome nezapájali do predvolebnej kampane vo Vajnoroch, nedá mi nereagovať na najnovší oznam zo stránky www.vajnory.sk

Dnes som sa na stránke www.vajnory.sk dozvedel, že starosta Vajnor (ZASE RAZ) podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za ohováranie. A zase na takúto osobnú sebaprezentáciu náš pán starosta veľmi umne využíva oficiálnu webstránku MČ Vajnory.

Má ísť o nejaký leták, ktorý som síce ešte nevidel a ani neviem, kto je jeho strojcom, akurát mi niekto spomínal, že je celkom k veci písaný, neviem.

Čo je ale podstatné: Spôsob, akým starosta už dlhšie reaguje na verejnú kritiku a snaží sa udusiť akúkoľvek verejnú diskusiu o jeho prešľapoch, pokladám za NEHORÁZNY.

V období volieb to začalo atakmi na našu susedu Ing. Svrčkovú, ktorá úplne slušným a z môjho pohľadu ešte veľmi jemne formulovaným listom si „dovolila“ poukázať na kauzu Potraviny vo Vajnoroch na Tomanovej - mimochodom úplne oprávnene, veď sa to ťahá už vyše 4 roky. Teraz kriminalizáciou ďalšej verejnej kritiky - akýchsi letákov. Všímam si, že to náš pán starosta takto systematicky robí už dlhší čas. Navrhujem, aby vyšetrovateľ PZ zobral za peniaze daňových poplatníkov z letákov vzorky DNA a podrobil všetkých obyvateľov Vajnor povinnému testu – takto páchateľa určite čoskoro dolapíme!

BEZ SRANDY: TOTO JE VEĽMI NEZDRAVÁ TENDENCIA A NEMÁ V NAŠICH KONČINÁCH V ROKU 2014 ČO HĽADAŤ. DOKONCA V ČASE PREDVOLEBNEJ KAMPANE!!!

Dovoľte mi teda vyjadriť moje hlboké pohoršenie nad touto metódou akéhosi novodobého režimu obmedzovania verejnej kritiky, ktorý starosta potichu vo Vajnoroch inštaluje. 

My ako OZ zvažujeme spracovať novú rubriku na našej stránke, kde by sme verejne odsúdili takéto nedemokratické a totalitárne postupy, takéto kauzy zverejňovali a s pomocou advokátov pomáhali obetiam takéhoto trestného stíhania hájiť ich slobodu slova.

PROSÍM UVEDOMME SI, ČO JE TOTO ZA NASTAVENIE!!! ZA CHVÍĽU ABY SA ČLOVEK BÁL VYJADRIŤ SVOJ NESÚHLAS S PÁNOM DOKONALÝM ING. MRVOM, POD HROZBOU TRESTNÉHO STÍHANIA!!! ŠAK TO JE JAK ZA SOCÍKU, LEN V DEMOKRATICKOM ŠATE!!

Ak by to išlo podľa pána Ing. Mrvu, asi by sa ani demonštrovať nemohlo, nemohli by sa vystavovať transparenty, vlastne nič, čo sa akosi vymyká kontrole vedenia obce. Ja som dúfal, že bude iniciovať trestné konanie aj voči nášmu združeniu ZA UMIESTNENIE TRANSPARENTU PROTI LIKVIDÁCII ZELENE. Na FB už niečo zaznelo z jeho pera, že sme porušili zákon a „ZABRALI VEREJNÝ PRIESTOR“. My ako OZ si za tým stojíme a kľudne to budeme až na Ústavný súd ťahať. Šak toto je argumentácia jak v Číne - ani tam sa nemôže demonštrovať: lebo to narúša dopravu...

Pánovi starostovi asi ustálená judikatúra Európskeho súdneho dvora pre ľudské práva vo veci slobody slova a prejavu nič neznamená: nuž, napriek tomu ale patrí k elementárnym európskym hodnotám a hovorí, že verejne činné osoby (tzv. „public figures“) sú povinné zniesť vo veciach verejných oveľa väčšiu mieru kritiky ako bežný občan PRÁVE PRETO, že vykonávajú verejnú funkciu.

Prosím, uvedomme si, kam by sme smerovali ako spoločnosť a v akých Vajnoroch budú vyrastať naše deti, ak by každá verejná kritika činnosti úradov a starostov mala riskovať trestné stíhanie! Podobné poznáme napríklad z krajín ako Turecko alebo Rusko - aj tam sú podľa mojich informácií ľudia trestne stíhaní napríklad za „urážku islamu“ alebo „znevažovanie domoviny“ (Pussy Riot a podobne ...).

EŠTEŽE SLÁVIME V PONDELOK PO VOĽBÁCH 25 ROKOV OD ZVRHNUTIA TOTALITNÉHO REŽIMU...

Ďakujem a som s pozdravom,

Matej Zeman
zakladajúci člen OZ Priatelia Vajnor




0 komentárov:

Zverejnenie komentára