Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

19.10.17
0
Prečo by Račania mali voliť za župana práve Jána Mrvu?

Ako jediný kandidát reálne riešim dopravu a jediný na to mám aj tím ľudí a komplex opatrení, ktorými to dokážem zmeniť: od väčšieho využitia železničnej dopravy a predĺženia električiek, cez vybudovanie záchytných parkovísk, kolektorov, štvrtého pruhu seneckej diaľnice a pezinského obchvatu, až po rozšírenie siete cyklotrás ako ciest do roboty v meste i v regióne. V tíme mám aj ľudí, čo riešia stredné školstvo a seniordomy. Račania ma poznajú a vedia, že spolu dobre spolunažívame nielen kvôli cyklotrase JURAVA. Okrem toho sa spolieham na račianskeho poslanca a kandidáta na poslanca BSK Miša Drotována. Ten detailne pozná problémy Rače, Krasňan a Rendezu a takto spolu vieme Rači pomôcť najviac.


Spolu s Mišom Drotovánom chceme zmeniť a zlepšiť pre Račanov, Rendezákov a Krasňančanov veľmi veľa. Chcel by som vám postaviť pokračovanie cyklotrás, urobiť odstavné parkovisko pre autá, čo prichádzajú do mesta. Zlepšiť MHD zapojením vlakov do systému, obnoviť 155-ku, vláčik, čo by chodil z Vajnôr cez Rendez na Vinohrady. Oveľa častejšie by mali chodiť vlaky aj z Pezinka. Chceme zharmonizovať BID-ku (Bratislavská Integrovaná Doprava) tak, aby nebol súbeh vlakov a autobusov v rovnakom čase. Na to chcem urobiť zber dát od jednotlivých samospráv v kraji , aby sme vyhodnotili potrebu využitia menších mikrobusov v hromadnej doprave, tak ako je to v Brne. Zároveň chcem presadiť využívanie športových a školských areálov župy pre širokú verejnosť, vrátane nového športového centra Na pántoch (aj s BMX dráhou). 

Pre mňa je najdôležitejšia kvalita bývania ľudí v kraji. Pri dnešnom stavebnom zákone a územnom plánovaní to majú samosprávy ťažké, ale dá sa to, len to chce odvahu. Som starosta, ktorého developeri nemajú radi, lebo redukujem a regulujem výstavbu spolu s našou stavebnou komisiou, a to aj napriek často prehnaným požiadavkám developerov. Developeri chcú zarobiť veľmi veľa, ale územie to neznesie, a tak ich spolu s komisiou presvedčím na základe zákonov a možností mestskej časti a jej dopravnej infraštruktúry a občianskej vybavenosti, že ich stavba bude 3x menšia ako chceli, alebo nebude vôbec. A oni po chvíli váhania súhlasia aj s tým, keď nemajú na výber. Zákony nám to aj dnes dovoľujú robiť – napríklad cestný zákon. Cez ne si vieme vydobyť podmienky mestskej časti, aby výstavba bola na prospech aj existujúcej zástavby aj ich projektu. Je dôležité, aby starosta a komisia boli pre developera silní partneri a nie slúžky.

Otázku položil Miro Ščibrany
redaktor občianskeho portálu račan.sk
a časopisu račan.sk výber 

0 komentárov:

Zverejnenie komentára