Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

17.10.22
0
Nakoľko na Rendezi je dlhoročný investičný dlh, tak postupne riešime a opravujeme verejné priestranstvá aj tam. Najviac sme pokročili v projekte ihriska Sklabinská, kde už väčšina prác je za nami. V článku sa dočítate, čo sa zatiaľ podarilo a čo nás ešte čaká. 


Ak niekto tvrdí, že na "Rendezi sa nič nerobí", mal by si porovnať ihrisko Sklabinská v roku 2018 a dnes. V minulosti sme s Cyrilom Sekerkom neúspešne žiadali aj takú banalitu ako je bránka na ihrisko od Šájb. Túto bránku sme urobili ako prvú v roku 2019. Rekonštruovali a opravili sme aj sociálne zariadenia.


Postupne sme tiež osádzali nové hracie prvky, rozširovali plochu detského ihriska, na jar sme zatienili detské pieskovisko a teraz na jeseň vysadili ďalšie stromy.


Najväčšie investície sme urobili tento rok, ide o kompletnú opravu dvoch ihrísk a vybudovanie prvého pumptacku v Rači. Podobne sme tak postupne zrekonštruovali väčšinu ihrísk a športovísk v Rači - tých sa spravilo viac ako za predošlých 20 rokov dokopy.




A čo náš čaká budúci rok?

✅Rekonštrukcia aj posledného ihriska - tentokrát na tzv. sieťové športy (volejbal, tenis, ringo a iné) a tzv. "steny"
✅ Vysadenie ďalších stromov
✅ Kompletná rekonštrukcia chodníkov a ich rozšírenie aj v častiach, kde je aktuálne "vyšľapaná tráva" (teda napr. za kopcom či v línií od prístupu zo Šájb)
✅ Revitalizácia "kopca", aby bol ešte lepší na šarkaniádu či sánkovanie, zadnú stranu plánujeme urobiť malú horolezeckú stenu
✅ Vybudovať popri chodníku aj bežecký okruh - chodník.


Michal Drotován
starosta Rače 2018-2022
kandidát na starostu Rače 2022-2026




0 komentárov:

Zverejnenie komentára