Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

8.10.22
0

POĎAKOVANIE BÝVALÝM POSLANCOM

Rád by som na tomto mieste vyjadril uznanie a vďaku všetkým, ktorí doposiaľ venovali svoju myseľ a čas poslaneckej práci. Osobitne tým, ktorým ležal na srdci Rendez (Východné) a jeho obyvatelia. Neraz sa im za ich činnosť nedostávalo len ocenenie, ale aj urážky a osočovanie. Nie všetko sa im podarilo presadiť, hoci pre to spravili veľa. VĎAKA Radko Tiňo, Dagmar Gelingerová, Cyril Sekerka, Helena Krajčovičová a ďalší, za Váš osobný prínos do rozvoja tejto časti Bratislavy.

BEZPEČNOSŤ NA PRVOM MIESTE

Jedným z dlhodobých cieľov zostáva zvyšovanie bezpečnosti pohybu chodcov, osobitne tých najzraniteľnejších ako sú deti a starší obyvatelia. Priechody pre chodcov musia byť tam, kde sa reálne aj pohybujú ľudia, t. j. pri zastávkach MHD. Treba v spolupráci s magistrátom a Dopravným inšpektorátom doriešiť konkrétne miesta. Najviac problematickou je Dopravná ulica.
Dopravná ulica - zastávka Rušňové depo 1

Bratislava má málo dopravných ihrísk, Rača žiadne. Jedno menšie by mohlo byť napríklad na betónovej ploche za KS Impulz alebo väčšie súčasťou areálu na Sklabinskej ulici.

PARK WENZLOVÝCH, PARK ĽUBOŠA JANEGU

Potom, čo sa podarilo v uplynulých rokoch získať od železníc do prenájmu pozemky pod chodníkmi a cestami, je načase ich čím skôr zrekonštruovať. Začať sa už malo hlavným námestíčkom na zastávke Východné, zdržalo to riešenie dažďovej kanalizácie. Nový šat by mali dostať aj Park Wenzlových, ktorý sa nachádza pred Kultúrnym strediskom Impulz, či Park Ľuboša Janegu, po ktorom je pomenovaný vnútrosídliskový priestor na Dopravnej ulici. Podobné oddychové zóny by si zaslúžili aj obyvatelia na Šajbách i Na pasekách. Pri Račianskom potoku sa zase počíta so vznikom promenády.
Park Wenzlových pri KS Impulz

Mesto čaká po prevzatí od spoločnosti Siemens postupná výmena osvetlenia po celej Bratislave za úspornejšie. Treba zabojovať, aby aj lampy na Rendezi boli vymenené čím skôr a doplnené aj tam, kde chýbajú. Napríklad pri spomínanom KS Impulz, kde treba vymeniť aj povrch prístupovej cesty. Lampy treba osadiť aj na ihriskách, osobitne na Sklabinskej, ktoré po inovácii možno bude potrebovať aj osobitú správu. Bude treba nájsť človeka, čo by sa o ihrisko staral, organizoval pravidelne rôzne turnaje a doslova pozýval ľudí všetkých kategórii, aby využívali to, čo tu máme. Po rokoch by sa mohol priľahlý kopec navýšiť o ďalšiu zeminu. Na jeho vrchole by mohla pribudnúť plošinka označujúca svetové strany so smerovníky na iné miesta.
Kopec na ihrisku Sklabinská

NÁUČNÝ CHODNÍK RENDEZ

Medzi zastávkami MHD Rušňové depo 1 a Na pasekách by popri železničnej trati mohli pribudnúť informačné tabule so zaujímavosťami zo sveta železníc. Zatraktívnil by sa tak tento verejný priestor a spríjemnili prechádzky po ňom. V jeho strede snáď bude čoskoro stáť pre osobnú dopravu prístupná funkčná stanica.
Parný rušeň 310.507

Areál železničnej stanice Bratislava-Východ

Jednou z najnáročnejších výziev zostáva doriešiť chodníky na ulici Na pasekách tak, aby sa dali plnohodnotne využívať na pohyb chodcov a zároveň, aby sa dalo na ulici zaparkovať. Doterajšie rokovania neviedli k želanému výsledku.


Ján Drotován
kandidát na poslanca MZ Rača
za volebný obvod Východné



0 komentárov:

Zverejnenie komentára