Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

15.9.12
0
Bývam v Krasňanoch od roku 1995 (v Rači od roku 1971). Kedysi sme tu mali zopár malých obchodíkov na nákup potravín, ale okrem "Bílika" na Kadnárovej zanikli všetky.

Medzitým sa bývalá predajňa potravín Jednota na Peknej ceste vyprofilovala na monopolného a dominantného koncového predajcu potravín široko-ďaleko v celom sídlisku. Človek by si myslel, že obchodná sieť, čo evokuje čosi o sile v jednote (v jednote je sila) je každodennému návštevníkovi aj naklonená. Žiaľ nie je. Ceny sú vysoké, tovar, teda hlavne zelenina na nízkej kvalitatívnej úrovni a bedničky so zeleninou sú často prázdne. Obchodnému domu nepomohla ani kozmetická zmena názvu. Sídlisko sa rozrastá, a keď možno nie priamo, ale hneď za rohom nám vyrástol obytný komplex Slanec a cez Peknú trasujú vodiči až na kopanice do Rači. A poznám ľudí, čo bývajú na Záhumeniciach, ale v sobotu chodia nakupovať na Peknú do Terna. OD Terno zásobuje prinajmenej 1/3 občanov Rače. Kedysi pred rokom som započul, že v Krasňanoch má vyrásť ďalší obchodný dom s potravinami, obľúbený LIDL. Čo chodím s manželkou na Račiansku do LIDL-a, tak polovička vraví, že tu je zelenina ďaleko v lepšom stave ako je "u nás" v Krasňanoch v Jednote, dnes v Terne. Napokon, v apríli t.r. som komunikoval s Ternom, kde som poukázal na nedostatky a pritom sa ich spýtal, či si uvedomujú, že im v susedstve vyrastie konkurencia? Dostal som odpoveď, že robili a robia pravidelnú kontrolu, ale na žiadne závady neprišli. Dávam zopár ukážok s mojim komentárom, čo som si dovolil im poslať.
Viac ako stupídna odpoveď z Terna ma prekvapuje postoj niektorých našich Krasňančanov. Že vraj tu sa nesmie nič také vybudovať, že tu bude veľký ruch, že škoda stromov a čosi-kdesi. Ako keby tu už ruch nebol. Cez pracovný deň v špičke majúc chodci o napätia a hluk postarané. Trasujú tadialto autá jazdiace na Slanec a do Rači (záhadné, že ešte nik neprotestoval proti prehustenosti dopravy na Peknej ceste). Dokonca naši občania podali na stavebný úrad na m.č. Rači aj odvolanie proti umiestneniu stavby. OK, ved každý máme nárok na názor. No v takomto prípade žiadam LIDL, v.o.s. aby v prípade otvorenia predajne potravín na Peknej ceste neumožnil nákup občanom podľa tohoto zoznamu:

0 komentárov:

Zverejnenie komentára