Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

29.10.18
0
Sedeli sme s Petrom Mazúrom pri texte, ktorý nám poslali ľudia z OZ Priatelia Rače. Dali tam niekoľko anketových otázok a kandidátov chcú predstaviť v jednom celku. Usúdili sme, že tam môže dôjsť k „presunu“ nápadov na iné osoby. Preto sme sa rozhodli ankety nezúčastniť.

Za nás dvoch máme toto stanovisko:

• Za posledných 4 - 6 rokov sledujeme, ako sa MÚ aj s časťou osadenstva zmenil z pozície lokálpatriot, na lokajpatriot. Pričom hlavná osoba sa stále vyhovára na Zvonára.

• Vo vyhlásení starých poslancov je zachovanie vinohradov. Za posledných osem rokov chránili vinohrady tak, že tam povolili postaviť X bytových domov.

• My chceme byť oponentmi developerov.

• Chceme riešiť problematiku životného prostredia vo vzťahu k spaľovaniu plastov v rodinných domoch. Poukazujeme na vznik polychlórovaných bifenylov, ako vysoko karcinogénnych látok, ktoré sa z potravinového reťazca neodbúravajú.

• Pri tzv. RNR sme boli od úplného začiatku, spolu s pani Dobrotkovou sme iniciovali zvolanie verejného zhromaždenia. Podarilo sa nám zastaviť nevýhodnú zámenu pozemkov, čím developer v podstate nezískal 500 tis. € a mesto ich nestratilo. To, že park nepostavili, je maslo na hlave terajšieho starostu. Hlavná vec, že kričí po kultúre, ale vieme, ako chcel rozdávať facky.

Písal som o ňom v článku Krááá....

Myslíme si, že nie je potrebné obracať kabáty. Je potrebné kabáty vymeniť. Ale aj s osobami.

Ešte záverom náš záber: môžeme komunikovať s MÚ v oblasti životného prostredia, katastra, územného plánu, stavebníctva, ekonomiky platieb, resp. kultúry, konkrétne račianskeho divadla.

Kandidáti na poslancov do MZ Rača
Peter Mazúr č. 28
Alexander Marčan č. 25



0 komentárov:

Zverejnenie komentára